Dinsdag, 11 september 2012 (diverse kranten)

Tonckenshuys blij met nieuwe kookunit ZUIDWOLDE 

De stichting Vrienden van het Tonckenshuys heeft een mobiele kookunit geschonken aan de bewoners van het Tonckenshuys in Zuidwolde. Dit was een wens die allang gekoesterd werd. Omdat er nu meerdere kookgroepjes gevormd kunnen worden is het Tonckenshuys op zoek naar enkele vrijwilligers die het leuk vinden om een keer per week, samen met een activiteitenbegeleider een kook/bakgroepje te begeleiden. Tevens is er een visgroepje dat graag wil vissen bij de visvijver ‘de Stuw’. Ook hiervoor worden vrijwilligers gezocht. Tot slot is het Tonckenshuys op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een keer per week voor een groep muziek te maken en/of te zingen. Gezocht wordt iemand die een instrument bespeelt en die het leuk vindt om samen te zingen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Mieke van de Wiel (tel. 371927).

 

Artikel Groene Post van 30 maart 2011

"Welkom Thuys” een feest voor Zuidwolde

Op zaterdag 21 mei is het zover. "Welkom Thuys” wordt een feest van het Tonckenshuys waar iedereen voor wordt uitgenodigd en wat jong en oud verbindt. Activiteiten en optredens, een kopje koffie in De Burgemeester, moderne appartementen, een veilige tuin, Kleinschalig Wonen, de opening van de Beweegtuin, wandelen over Veendorppad, pannekoeken eten bij het dierenparkje en kennismaken met het verenigingsleven, het is zomaar een greep uit een dag plezier aan de Meppelerweg. Bij een feest hoort een cadeau en aan dit cadeau wordt momenteel al dag en nacht gewerkt! Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje in Restaurant de Burgemeester. De Stichting Vrienden van het Tonckenshuys vraagt de bevolking van Zuidwolde een steentje bij te dragen en startte tijdens de voorjaarsmarkt al met de springtouwenactie; iedereen die tot 21 mei voor €1,50 een springtouw koopt doet mee aan het cadeau. Het lotnummer staat op de verpakking en prijzen worden tijdens "Welkom Thuys” uitgereikt. Voor meer informatie over het cadeau of over het schenken van grotere bedragen gaat u naar http://www.vriendentonckenshuys.nl/. Ook is het mogelijk om een bijdrage te storten op rekeningnummer Rabo 376238666 tnv. Stichting Vrienden Tonckenhuys Zuidwolde, o.v.v. cadeau Tonckenshuys. Info: 0528-371720. Meer over het programma van 21 mei in de Groene Post van 13 april.
 
Artikel Groene Post van 27 april 2011
 
Gééf voor Kunst in het Tonckenshuys

21 mei is het zover! Tijdens "Welkom T'huys” zal, naast de officiële ingebruikname van de beweegtuin en de opening van het Bonnie's kuierpadtien, ook het cadeau van de bevolking aan het Tonckenshuys worden overhandigd. Het cadeau wordt een wandschildering voor de enorme achterwand in De Burgemeester. Het kunstwerk is een kleurrijk lijnenspel en symboliseert het levensverhaal van een aantal bewoners in het Tonckenshuys.

Het cadeau van de bevolking van Zuidwolde wordt geschilderd door Rie van Eijck, zij schildert dag en nacht en staat inmiddels op de steiger om ook op hoogte te kunnen schilderen. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje in Restaurant de Burgemeester. De Stichting Vrienden van het Tonckenshuys is begonnen met geld inzamelen om dit alles mogelijk te maken. Ook uw bijdrage is van harte welkom en kan gestort worden op rekeningnummer Rabo 376238666 tnv. Stichting Vrienden Tonckenhuys Zuidwolde, o.v.v. cadeau Tonckenshuys. Info: 0528-371720. Meer over het programma van 21 mei in de Groene Post van 4 mei. Zie ook http://www.vriendentonckenshuys.nl/.

 
Artikel Hoogeveen.Nu 12 oktober 2009
 
 
ZUIDWOLDE - Het Monuta Charity Fund, onderdeel van Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen, geeft een donatie van 1.000 EURO aan Stichting Vrienden Tonckenshuys. Het geld is bestemd voor planten voor 'De Straat' in het nieuwe Tonckenshuys.
Marnix Beverloo van Monuta uitvaartverzorging en Anthon Wassink van Monuta uitvaartverzekeringen in De Straat van het Tonckenshuys de cheque symbolisch overhandigd aan de Stichting Vrienden Tonckenhuys. Het doel van Stichting Vrienden Tonckenshuys is het werven van gelden om activiteiten en materialen voor het woon- zorgcentrum Tonckenshuys te Zuidwolde te kunnen betalen die niet uit het Zorgbudget worden bekostigd. In het nieuwe woonzorgcentrum wonen ruim honderd ouderen met ieder hun eigen zorgvraag. In het gebouw is ook De Straat, met onder meer een restaurant, kapsalon en bibliotheek gevestigd. Er worden ook markten, culturele en sociale activiteiten georganiseerd. Met de bijdrage kan Stichting Vrienden Tonckenshuys een deel van haar doel realiseren, namelijk De Straat omtoveren tot een gezellige ontmoetingsplaats waar het goed toeven is.